ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


 Αν θέλουμε ένα πολύ προσωπικό δώρο για να προσφέρουμε στη μαμά μας τη μέρα της μητέρας, μπορούμε να φτιάξουμε ειδικά για εκείνη ένα εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό Τσίζκεϊκ φράουλα.

Της Νανάς Σαββατιανού

Τι θα χρειαστούμε:

Για την βάση:
· 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
· 1/2 πλάκα βιτάμ, όχι soft

Για την κρέμα:
· 1 πακέτο τυρί κρέμα
· 1 γάλα ζαχαρούχο
· 1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
· 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Ακόμα:
· 450 γρ. μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη
· Λίγα σπασμένα φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα, προαιρετικά

Πώς θα το φτιάξουμε:

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε το Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου. Τρίβουμε το μπισκότο με το βούτυρο ανάμεσα στις παλάμες μας, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Αν σας κουράζει αυτή η διαδικασία, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με το τριμμένο μπισκότο αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο, θα είναι πιο “λασπώδες”, ενώ στην πρώτη περίπτωση θα είναι σαν κολλημένα ψιχουλάκια. Το αδειάζουμε σε μία φόρμα κουμπωτή και αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα σ΄όλη την επιφάνεια, το πατάμε καλά καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και το χυμό του λεμονιού. Αφού ετοιμάσουμε την κρέμα, προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Χτυπάμε την μαρμελάδα στο μούλτι για να αποκτήσει ρευστότητα και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.

Νανα Σαββατιανου
Food Blogger στην εταιρεία  Cook Eat Up
www.cookeatup.com

Πηγή: vwoman.gr

Νεότερη Παλαιότερη