Ρολάκια μπανάνας

 


Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή που θα σας τρελάνει. Ρολάκια μπανάνας, κατάλληλα για τους vegan φίλους/ες μας , χωρίς γλουτένη για κάθε ώρα και στιγμή. Φυσικά, και για παιδιά.

#tsoulotip: Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή, για να μην καεί το σφουγγάτο και μείνει ωμό εσωτερικά.

ΥΛΙΚΑ

250-300 γρ. φυστικοβούτυρο

7 φύλλα κρούστας

7 μπανάνες

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

Ηλιέλαιο


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας ένα φύλλο με τη πιο μεγάλη πλευρά να κοιτάει εμάς. Πασπαλίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και έπειτα το διπλώνουμε στη μέση, προς τα μέσα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάλι με λάδι και ξανακλείνουμε.

2Κλείνουμε στη συνέχεια το φύλλο και προς τα πάνω, στο κάτω μέρος βάζουμε λίγο φυστικοβούτυρο, τη μπανάνα, κλείνουμε τις άκρες και ρολάρουμε.
3Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο στο τέλος ώστε να κλείσει καλά και αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
4Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο, την αφήνουμε να ζεσταθεί και έπειτα τηγανίζουμε τα ρολάκια. Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
5Κόβουμε και σερβίρουμε.Πηγή: giorgostsoulis.com
Νεότερη Παλαιότερη