Παγωτό snickers


 Οι ζέστες άρχισαν και ο σεφ Γιώργος Τσούλης σας ετοιμάζει το πιο σπέσιαλ παγωτό για να σας δροσίσει. Παγωτό snickers, χωρίς γλουτένη, με πίνατς και λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Πως να αντισταθεί κανείς; Η τέλεια γλυκιά επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

#tsoulotip: Αφού βάλουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τις πρώτες δύο ώρες ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα το παγωτό ώστε να μην κάτσουν τα snickers και τα πίνατς κάτω.

ΥΛΙΚΑ

 

Για την καραμέλα:

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 ml κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

Για το παγωτό:

600 ml κρέμα γάλακτος 

400 ml  ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. κομμένα snickers σε κομμάτια

100 γρ. χοντροκομμένα πίνατς 

50 ml λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα:

Λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Για την καραμέλα: 

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά-σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα.

2Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα γίνει μία σκούρα καραμέλα.
3Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 8 – 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.
4Για το παγωτό: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.
5Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
6Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε μέσα την καραμέλα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ρίχνουμε μέσα τα snickers, τα πίνατς και ανακατεύουμε εκ νέου.
7Αδειάζουμε το μείγμα μόλις είναι έτοιμο σε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 30 x 15 εκ. και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
8Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά ( προσέχουμε να μην κάνουμε όλο το μείγμα σοκολατένιο ), καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στη κατάψυξη για 6 ώρες. Τις πρώτες 2 ώρες, κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε το μείγμα.
9Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.Πηγή: giorgostsoulis.com
Νεότερη Παλαιότερη