Advertisement

Main Ad

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ CLAFOUTIS – ΤΑΡΤΑ ΚΕΡΑΣΙΩΝ


 Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Της Γιώτας Πολυχρονίδου

Υλικά

600 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι

90 γρ. αλεύρι

2 αυγά

90 γρ.  ζάχαρη

250 ml γάλα

60 ml κρέμα γάλακτος

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Φωτογραφία: https://www.instagram.com/photography_studio_iosifina/

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε  μια φόρμα για τάρτες ή ένα μικρό ταψί και
τοποθετείτε μέσα τα κεράσια.

Ανακατεύετε τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν χυλός.

Περιχύνετε τα κεράσια με τον χυλό και ψήνετε την τάρτα για 35-40 λεπτά στο φούρνο.

Δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα, εάν δεν κολλήσει, η τάρτα είναι έτοιμη. Την σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, αφού
πασπαλίστε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη.

Γιώτα Πολυχρονίδου

Website: https://jottapolychronidou.com

Facebook: https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou

Instagram: https://www.instagram.com/chef.jotta

Links:
[1] https://jottapolychronidou.com
[2] https://www.facebook.com/chefjottapolychronidou
[3] https://www.instagram.com/chef.jotta

Πηγή: vwoman.gr